Υπηρεσίες

Εκτύπωση|

ksenonasΟι Ξενώνες Νοσηλευτικής Φροντίδας και Ανακουφιστικής Αγωγής Ασθενών, κάνουν πράξη την ευαισθησία κάθε πολιτισμένης κοινωνίας απέναντι στην ανθρώπινη ζωή.

Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν γύρω μας εκατοντάδες ασθενείς τελικού σταδίου. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν το δικαίωμα να αποχωρήσουν από τη ζωή με αξιοπρέπεια και με τη λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία. Αυτό ακριβώς το περιβάλλον παρέχουν οι Ξενώνες στους ασθενείς μέσα από τις υπηρεσίες εξειδικευμένων επιστημόνων και εθελοντών. Παράλληλα, στηρίζουν τις οικογένειές τους ώστε να ανταπεξέλθουν πρακτικά και ψυχολογικά στη διαδικασία που βιώνουν.

Επιπλέον, λόγω της μειωμένης πλέον ιατρικής παρακολούθησης, το κόστος ανά ασθενή είναι κατά πολύ χαμηλότερο από εκείνο μιας νοσηλείας σε νοσοκομείο.

Οι Ξενώνες (Hospices), είναι δομή που αγκαλιάζει και υπηρετεί τον Άνθρωπο τη στιγμή που έχει μεγαλύτερη ανάγκη από βοήθεια και αγάπη. Γι’ αυτό και ο θεσμός αυτός δεν πρέπει να λείπει από τη χώρα μας που σήμερα αποτελεί μια από τις ελάχιστες στον κόσμο, που δεν διαθέτουν επαρκείς δομές για τη συστηματική λειτουργία της Παρηγορητικής και Ανακουφιστικής Φροντίδας.

Είναι ζήτημα συνείδησης για όλους μας.